skip to Main Content
KUNDESERVICE
Kontakt oss

Navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding

Ofte stilte spørsmål

Problemer med innlogging?

 • Her må du ikke bruke bokstavene æ, ø og å i brukernavnet
 • Bruk minst 6 tegn i passord

Hvordan legger jeg ut en annonse?

 • Først må du registrere deg som ny bruker, eller du kan logge på med Facebook. Ikke bruk æ, ø og å i brukernavnet, og minst 6 tegn i passord.
 • Gå inn på min side i hovedmenyen i toppen
 • Legg inn din adresse og telefon nummer inn på din profil
 • Sett inn annonser på mine annonser, her kan du også redigerer dine annonser
 • Bra bilder og en god beskrivelse gir best resultater Nb! Minst 1 blide med i en annonse

Hva kan jeg leie ut?

Vi har satt opp over 100 kategorier som vi mener dekker de fleste behov. Har du et utleieprodukt, eller en tjeneste som du mener mangler en naturlig kategori. Så ta gjerne kontakt med oss. Det er ikke lov å leie ut ting som bryter med norsk lov, eller som krever spesiell tillatelse å bruke, som for eksempel våpen, kjemikalier o-l.

Kan jeg legge noe ut for salg?

Vi har nå lagt inn kjøp og salg kategori på nettsiden. Og i tillegg har vi 2 Facebook grupper som heter Markedplass Kristiansand og Markedplass Arendal. Legg ut dine salg og utleie på våre grupper, så kan vi dele gode tilbud på vår Facebook side Ringutleier.no. Det er ikke lov å selge ting som bryter med norsk lov, eller som krever spesiell tillatelse å bruke, som for eksempel våpen, kjemikalier o-l.

Reklameplass på Ringutleier.no?

 • Last ned priser og informasjon her
 • Du kan velge mellom å ha en link fra din reklame til din annonse på siden, hvor du kan se i bunnen hvor mange ganger den blir vist. Eller du kan linke den direkte til din hjemmeside

Må du skatte av tjenester og utleie inntekt?

Som privatperson kan du leie ut varer for inntil kr 10.000 NOK pr år, skattefritt.

Arbeid som privatperson er under 6000kr innen et år fra samme arbeidsgiver kan utføres uten å beregne skatt på dette, gitt at følgende krav møtes:

 • Arbeidet skjer i hjemmet, på bilen eller hytta
 • Du avtaler direkte med den du jobber for
 • Du mottar utbetaling som privatperson, ikke firma
 • Du har ikke firma i samme bransje

Arbeid som ikke skjer i hjemmet vil være skattefritt opp til 1000kr innen samme år.

Les mer hos skatteetaten

Overstiger du denne grensen, anbefaler vi at du kontakter ditt lokale skattekontor eller besøker www.skatteetaten.no for mer informasjon.

Hva koster det å legge ut annonser?

Ringutleier.no er et annonse marked. Vi tar derfor ikke ingen provisjon av dine tjenester eller det du leier ut. Du betaler kun et abonnement den perioden du  ønsker tilgang i tjenester og utleiemarkedet. Og det antallet annonser du trenger.

Les mer om våre abonnementer her

Hvor raskt kan jeg komme i gang?

Like etter du har registrert deg gratis, og valgt et gratis eller betaling abonnement, kan du starte å legge ut annonser. Betaling skjer via Paypal med kort. Du kan benytte VISA, Mastercard eller andre kort. Du kan også betale via Paypal kontoen din.

Hvordan får jeg betalt?

Betaling avtales mellom utleier og leietaker. Vi har en standard kontrakt som kan brukes. Vi anbefaler at det avtales et depositum som innbetales sammen med leien.

Har avtalen bindingstid?

Vi har abonnement som varer inntil 12 mnd. Du må selv gjøre et valg etter utløpt periode om du ønsker å fortsette. Vi fornyer ikke avtalen automatisk. Vi sender ut en epost med informasjon når utløp nærmer seg.

Hvorfor skal jeg velge Ringutleier.no?

Vår tjeneste og utleiemarked er enkelt i bruk, og gir resultater og verdi for våre annonsører. Vi har lang erfaring med utleie av egne gjenstander og kan bistå med både råd og veiledning i leieprosessen. Ringutleier.no ble etablert i 2013.

Tips & Råd

Har du liggende verktøy fra oppussing av hjemmet, grill fra en fest eller står det en kajakk i garasjen du ikke bruker? Lei det ut! Mange der ute trenger noe du eier for en kort periode – gjør det tilgjengelig for utleie og det blir fort en investering du kan tjene litt penger på. Å leie er et godt alternativ hvis det er noe du trenger for en kort periode eller dersom du mangler oppbevaringsplass. Du står fritt til å leie ut det meste – verktøy, klær, hus, bil, båt, MC, caravan, kamera, møbler osv. Hvis de som tar kontakt aldri har vært på campingvognferie før, er det viktig å lære de hvordan de bruker den. En bobil har gjerne mange funksjoner man bør kjenne til, som hvordan tømme toalettet og hvilke muligheter som finnes av oppbevaring. Kanskje sofaen kan dras ut og bli en ekstra soveplass? Har du planer om å leie ut kjøretøy privat, bør du ta noen forhåndsregler: Avtal en egenandel ved eventuelle skader og hvor mange km som inkluderes i leien. Gi leietaker en innføring av kjøretøy og kjøreegenskaper – dette er spesielt viktig ved utleie av campingvogn/bobil. Bli enige om hvem som har ansvaret hvis kjøretøyet blir utsatt for skader eller stjålet ved utleie. Bli enige om hva som inngår i prisen – med eller uten forsikring? Hvilken pris bør jeg legge meg på? Når det gjelder prissetting kan du sammenligne med tilsvarende ting/tjenester i våre annonser. Tenk på at leietaker må spare noe på å leie det fremfor å kjøpe det selv. Ved å sette en «lav» pris vil også prosessen gå raskere. Må jeg skatte når jeg leier ut? Hvis utleieinntekten er under 10.000 kroner i året skal du ikke betale skatt. Dersom utleieinntekten er over 10.000 kroner skal den rapporteres i selvangivelsen, og du er nødt til å betale skatt.

Se Skatteetatens side for delingsøkonomi

Tjen penger på det du eier
- Lei det du trenger

Du sparer tid

Du sparer penger

Du sparer miljøet

Back To Top